current views are: 1

21 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:19

Στα Καλάβρυτα ο Πάνος Καμμένος

Στα Καλάβρυτα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου του 1821.

Δημοσίευση 13:19’
αρθρο-newpost

Στα Καλάβρυτα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου του 1821.

Στα Καλάβρυτα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 21 Μαρτίου του 1821.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί τιμή για μένα και το έθνος, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στα Καλάβρυτα. Το έθνος οφείλει στα Καλάβρυτα, διότι από εδώ ξεκίνησε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας το 1821.»

Στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «οι οπλαρχηγοί κτυπήθηκαν με ένα ολόκληρο κατεστημένο και ξεκίνησαν την επανάσταση με την δύναμη του λαού και της ελληνικής ψυχής», ενώ απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο των Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, υπογράμμισε: «Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να υποστείλει τις σημαίες, θέλει να μην υπάρχουν αξίες, θέλει να ισοπεδωθούν τα πάντα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, να καταργηθούν τα έθνη – κράτη και να ξεχάσουν οι λαοί τα εγκλήματα που έγιναν στο παρελθόν. Eμείς οι Έλληνες δεν είμαστε λαός εκδικητικός, αλλά ένας λαός που δεν ανέχεται να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή γης από την εδαφική του ακεραιότητα και την εθνική του ανεξαρτησία. Και αυτό θα πρέπει να το ξέρουν καλά αυτοί που έρχονται με άλλα μέσα, χωρίς όπλα, να κατακτήσουν αυτόν εδώ τον τόπο. Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν πιάνει κατακτητής και ενωμένοι δεν έχουμε να φθονηθούμε τίποτα.»

Θέλω να δεσμευτώ ότι η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κάνουν τα πάντα όχι μόνο για την ηθική δικαίωση των Καλαβρυτινών, αλλά και για αποζημίωση με δικαστική απόφαση που θα επιδιώξουμε, ανασύροντας τον φάκελο με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν. Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από αρχεία της Βέρμαχτ που μας παρέδωσαν οι ΗΠΑ. Με αυτά τα στοιχεία θα ξεκινήσει πάλι ένας δικαστικός αγώνας, που υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.


σχετικα αρθρα