Απαισιόδοξος εμφανίζεται ως προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Σε δηλώσεις του στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF, επεσήμανε πως «η διαδικασία [της αξιολόγησης] βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, ίσως δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς», δήλωσε ο κ. Σέλινγκ, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται ενώ πρόσθεσε:

«Έχουμε πει ξεκάθαρα πως θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά και αυτή θα πρέπει να δεχτεί τη βοήθεια. Κάθε πρόγραμμα [στήριξης] έχει ορισμένους όρους και αυτού οι όροι πρέπει να γίνονται σεβαστοί, αλλά εάν κάποιος δεν θέλει να σεβαστεί τους όρους, τότε πιστεύω πως οι περισσότερες χώρες δεν θα είναι διατεθειμένες να πάνε σε ένα τρίτο πακέτο».

Ο αυστριακός ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για «πρόβλημα εμπιστοσύνης» που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με τους δανειστές ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη.

Σημείωσε πως με τη συμφωνία του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα καταθέσει νομοσχέδια που δεν έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τους εταίρους.

«Αλλά το κάνουν κάθε μέρα, και αυτό δεν προωθεί μια βάση εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε.