current views are: 1

21 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση14:58

Λοβέρδος: Η κυβέρνηση μας βάζει σε τρίτο μνημόνιο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του κόμματος. 

Δημοσίευση 14:58’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του κόμματος. 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου του κόμματος. 

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «η κυβέρνηση αποτελεί κίνδυνο για την Ελλάδα» και συνέχισε λέγοντας πως ήδη άρχισε η αποδόμηση της από πλευράς λαϊκής νομιμοποίησης, επικαλούμενος τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών: 

«Κι άρχισε ήδη η αποδόμησή της από την πλευρά της λαϊκής νομιμοποίησης. Χάνουν 10% των πολιτών κάθε μήνα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη σχετική τάση. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση βάζουν τα συμφέροντα του κόμματός τους πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού».

Η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών δεν γίνεται αμέσως, επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκτός και εάν όπως είπε «προκύψουν ακραία γεγονότα, τα οποία με την επικίνδυνη, ανίκανη κι αδρανούσα κυβέρνηση που έχουμε όχι μόνο δεν μπορούμε να τα αποκλείσουμε, αλλά αντίθετα αποτελούν έναν καθημερινώς παρόντα κίνδυνο».

«Γι’ αυτό και πρώτιστη υποχρέωση του κόμματός μας είναι να είμαστε σε διαρκή επιφυλακή», είπε και πρόσθεσε: 

«Αποδεικνύεται στην πράξη, πως πολύ καλά κάναμε που δεν ορίσαμε τις εσωκομματικές μας διαδικασίες αμέσως, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο και, ταυτοχρόνως, δίνουμε την ευκαιρία στο λαό, τους πολίτες να μας καταλάβουν, συγκρίνοντας έργα με έργα κι όχι λόγια με έργα, όπως γινόταν έως τις 25 Ιανουαρίου και επί πέντε ολόκληρα χρόνια. Βέβαια δεν πρέπει να καθυστερήσουμε περισσότερο γιατί θα αντιμετωπίσουμε υπαρξιακά προβλήματα. 

Ο Μάιος είναι ο κατάλληλος μήνας για όλες τις διαδικασίες. Για το συνέδριό μας και για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας».

Όπως σημείωσε, ζούμε ως Ελλάδα «την επιστροφή στα χρόνια της ύφεσης» και σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της ύφεσης από ασυνείδητη επιλογή». 

«Και η κυβέρνησή του οδηγεί την Ελλάδα σε τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν είναι σε θέση να το περάσει από την Βουλή. Κι ευθύνεται ο ίδιος αποκλειστικά για αυτό. Συνεπώς, βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις» είπε και τόνισε:

«Κι από την πλευρά της οικονομίας, η κυβέρνηση μας γυρίζει πίσω στο 2009-2010».

Σχετικά με τα εσωκομματικά, σημείωσε πως «όπως είπα και στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, τα διαδικαστικά θέματα πρέπει να τα λύνουμε με βάση την ομοφωνία και με προσυνεννοήσεις. Οι πολίτες δεν ανέχονται να μας βλέπουν να συγκρουόμαστε για διαδικαστικά θέματα. Κι αυτό μας απαξιώνει». 

«Έχω τις απόψεις μου, συνεννοούμαστε με βάση και αυτές, αλλά δεν πρόκειται να συγκρουστώ  με τους συντρόφους μου γι’ αυτές. Προτιμώ να βρίσκουμε λύσεις με προσυνεννοήσεις και μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης και συντροφικότητας» συνέχισε και τόνισε:

«Για όλα τα ζητήματα υπάρχουν καθαρές και σαφείς, δηλαδή έντιμες λύσεις. Και το κόμμα μας και ο χώρος μας έχει ανάγκη από ηρεμία. Ας την προςφερουμε λοιπόν. Γιατί ηρεμία σημαίνει υπευθυνότητα, αξιοπιστία και επένδυςη στο μέλλον. Λίγοι έχουμε μείνει, και μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι. Θα γίνουμε περισσότεροι. Γιατί ο χώρος μας είναι αναγκαίος. Ο χώρος του Κοινωνικού Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ο χώρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας είναι απολύτως αναγκαίος. Και θα υπάρξει και πάλι, δυνατός και ακμαίος για την Ελλάδα του 2020».

Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε ως κόμμα «σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό, λαϊκό, ευρωπαϊκό, πατριωτικό, πολυτασικό, άρα με κατοχυρωμένες δημοκρατικές διαδικασίες, απογαλακτιζόμενοι από τη συνεργασία με τη ΝΔ, που ήταν εθνική ανάγκη, αλλά και αποκλείοντας τη συριζοποίησή μας» είπε ακόμα. 

«Πρέπει να το οικοδομήσουμε, από την αρχή, ιδρύοντας το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη σε νέα βάση» τόνισε ο κ. Λοβέρδος που σημείωσε πως «πρέπει να κάνουμε σαφές στον εαυτό μας και σε όλους τους πολίτες πως κοιτάμε το παρόν και το μέλλον». 

«Δεν έχει νόημα η διαρκής αναφορά στο παρελθόν προσπαθώντας να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτεροι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Νόημα έχει να μιλήσουμε γι’ αυτά που χρειάζεται η χώρα, δηλαδή για την πολυπόθητη ανάπτυξη, που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, άρα και στην κοινωνική αναδιανομή και στην ολόπλευρη αλληλεγγύη. Η Ελλάδα 2020 θα πρέπει να είναι η Ελλάδα που στηρίζεται στα πόδια της» τόνισε εξάλλου ο κ. Λοβέρδος. 


σχετικα αρθρα