Σε συνεχόμενες συσκέψεις επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο που βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για την κατάρτιση της κοστολογημένης και λεπτομερούς λίστας των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να λάβουν το «πράσινο φως» του Eurogroup ώστε να «ξεκλειδώσει» η εκταμίευση μέρους της δόσης και να πάρει ανάσα η οικονομία.

Σε αυτό το πλαίσιο το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα εκτείνονται κατά κύριο λόγο στο φορολογικό πεδίο και στην δημόσια διοίκηση, ενώ θα υπάρχει και εξειδίκευση των προηγούμενων προτάσεων που έχει καταθέσει η Αθήνα.

Ειδικότερα στον κατάλογο 10 περίπου σελίδων τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θέλει ο κ. Τσίπρας να έχει έτοιμο μέχρι τη Δευτέρα όταν και θα βρεθεί στο Βερολίνο για να συναντήσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, θα περιλαμβάνονται πέντε μέτρα άμεσης εφαρμογής τόσο στη φορολογία, όσο και στην δημόσια διοίκηση. 

Ταυτόχρονα θα τονίζεται η βούληση της κυβέρνησης για υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων, με άλλον όμως τρόπο. 

Ως καθοριστικές ημερομηνίες πάντως για την εκπλήρωση του χρονοδιαγράμματος είναι η 27 Μαρτίου ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup – το οποίο θα εξετάσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων- ενώ στις 7 Απριλίου θα αποφασιστεί εάν η κυβέρνηση έχει κάνει τα βήματα που επιβάλλονται για να πάρει το πρώτο πακέτο από τα 1,9 δισ. ευρώ που προέρχονται από τους τόκους των ελληνικών ομολόγων. «Υπάρχουν δυνατότητες διαπραγμάτευσης είπε χτες κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν δυνατότητες συνεννόησης, παρά το γεγονός ότι οι συσχετισμοί τους οποίους αντιμετωπίζουμε, οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι εξαιρετικά δυσμενείς».