«Είναι η ώρα για σκληρή δουλειά» δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καθημερινή της Κυριακής, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός «αλλά για δουλειά, σκληρή δουλειά» και πρόσθεσε πως «διαπραγματευόμαστε αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση τόνισε πως «τις έχουμε ήδη ξεκινήσει,  προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια». 

«Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη» είπε και πρόσθεσε: 

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς, από την κυβέρνηση».

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του στο Βερολίνο κατέληξε λέγοντας:

«Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκείμενου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Μια συνάντηση που δε θα "πιέζεται" από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε και οι 2 πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες».