Αδειάζουν επικίνδυνα τα κρατικά ταμεία με τις πληρωμές να μετατρέπονται σε θηλιά στο λαιμό της κυβέρνησης.
 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έλαβε τον χρόνο που ζήτησε από τους ευρωπαίους εταίρους κατά την οκταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και την χρηματοδότηση που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία.

Οι δανειστές κρατούν κλειστή την κάνουλα της χρηματοδότησης και περιμένουν από την Αθήνα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι ισχύει απολύτως και πλήρως το πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου και πως τα χρήματα θα δοθούν μόνο όταν θα εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις από το Eurogroup.  «Πρέπει να εφαρμοστεί κάθε παράγραφος αυτής της συμφωνίας και σε αυτή υπάρχει η παράγραφος, που λέει ότι η εκταμίευση οποιασδήποτε δόσης του προγράμματος και τα χρηματα απο τα ομόλογα, θα δοθούν μόνο όταν οι θεσμοί παρουσιάσουν μια αποτίμηση και αυτή κριθεί θετική από το Eurogroup» επισήμανε.

Ωστόσο η Αθήνα φαίνεται να έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές της. 
Ήδη όπως προκύπτει από έγγραφο του ΟΔΔΗΧ η κυβέρνηση καλείται να πληρώσει συνολικά 6,55 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους (τόκοι και χρεολύσια).

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ανάγκες της χώρας όσον αφορά την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους είναι:

Μάρτιος 2,2 δισ. ευρώ
Απρίλιος 0,82 δισ. ευρώ
Μάιος 1,03 δισ. ευρώ
Ιούνιος 2,5 δισ. ευρώ

Την ίδια ώρα το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του αναφέρει πως κανείς δεν γνωρίζει εάν η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις την επόμενη εβδομάδα. Οι πληροφορίες σύμφωνα με το Bloomberg κατατείνουν στο συμπέρασμα πως τα αποθεματικά μπορούν να κρατήσουν την Ελλάδα για λίγες ημέρες ή έστω μερικούς μήνες, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ένας αξιωματούχος της ΕΕ έλεγε την Πέμπτη πως η Ελλάδα έχει χρήματα μέχρι τον Απρίλιο.