current views are: 1

22 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση07:14

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα «πέσει» από τα ψέματα του και όχι από ανατροπή

Μία από τις πολιτικές θεωρίες που συζητούνταν έντονα το τελευταίο διάστημα στα γαλάζια πηγαδάκια, ήταν και αυτή της «αριστερής παρένθεσης», αν και το ζήτημα αυτό το είχε κλείσει ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς το ως «λάθος».

Δημοσίευση 07:14’
αρθρο-newpost

Μία από τις πολιτικές θεωρίες που συζητούνταν έντονα το τελευταίο διάστημα στα γαλάζια πηγαδάκια, ήταν και αυτή της «αριστερής παρένθεσης», αν και το ζήτημα αυτό το είχε κλείσει ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς το ως «λάθος».

Του Πάνου Ρασσιά

Μία από τις πολιτικές θεωρίες που συζητούνταν έντονα το τελευταίο διάστημα στα γαλάζια πηγαδάκια, ήταν και αυτή της «αριστερής παρένθεσης», αν και το ζήτημα αυτό το είχε κλείσει ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς το ως «λάθος».

Στόχος του κ. Σαμαρά και της ηγετικής ομάδας της Λεωφόρου Συγγρού, είναι η ΝΔ να εμφανίζεται ως η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό που μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και παράλληλα να ξεσκεπαστεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε και προσπαθεί, όπως λένε, να εξαπατήσει τους πολίτες και την κοινωνία. 

«Αριστερή παρένθεση σημαίνει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει ως «θύμα ανατροπής» και εμείς δεν το θέλουμε αυτό καθώς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ένοχο για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού! Και θέλουμε να υποστεί όλες τις συνέπειες της εξαπάτησής του», σημειώνουν από τη Συγγρού, εξηγώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ηττηθεί μία και καλή στην Ελλάδα ο λαϊκισμός. 

Στο σενάριο αυτό αναφέρθηκε και ο Νίκος Δένδιας με συνέντευξή του στο Παρασκήνιο, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, με βάση τις παραπάνω δηλώσεις, δεν ενστερνίζεται τα περί αριστερής παρένθεσης και είναι πολλές φορές που αποδίδονται σκέψεις άλλων ως δηλώσεις του κ. Σαμαρά. 

«Κάτι τέτοιο άλλωστε, θα ήταν ανάρμοστο για μια παράταξη εθνικής ευθύνης, καθώς θα προϋπέθετε την  καταστροφή της χώρας», προσθέτει για το συγκεκριμένο σενάριο, ο πρώην υπουργός, που τονίζει ότι αυτή την ώρα «προέχει η διάσωση της χώρας του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη που με συνέντευξή της στη Real, ζητά μάλιστα «να υπάρξει μια εθνική ομάδα που θα συμφωνήσει τις μεταρρυθμίσεις και θα διαπραγματευτεί με επιτυχία, ενόψει του τρίτου προγράμματος δανειοδότησης», αν και συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο Νίκος Δένδιας, επιμένουν πάντως στην ανάγκη να πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο για να επαναπροσδιοριστεί η ιδεολογική και πολιτική ταυτότητας της παράταξης.

«Έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχω κανένα είδος προσωπικής ατζέντας», απαντά η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ερωτάται αν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της ΝΔ, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι προτεραιότητά της είναι η ΝΔ να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα εκφράζει όλους τους δημιουργικούς Έλληνες. «Σε αυτή τη μάχη για την ανασυγκρότηση της ΝΔ, θα είμαι στην πρώτη γραμμή», προσθέτει.

«Το πρόταγμα δεν είναι η ηγεσία, αλλά η αποτίμηση των πεπραγμένων μας, ο προγραμματικός μας λόγος και η ιδεολογική φυσιογνωμία μας», σημειώνει και ο Νίκος Δένδιας. «Όλα αυτά μπορεί να τα αποφασίσει ένα ανοιχτό συνέδριο. Σε αυτό εναπόκειται, επίσης να αποφασίσει, σε συνάρτηση με τα παραπάνω και όχι με βάση προσωπικές φιλοδοξίες, ένα μπορεί να εκφράσει η υπάρχουσα ηγετική ομάδα τον νέο πολιτικό λόγο του κόμματος», καταλήγει το κορυφαίο στέλεχος της παράταξης.

 


σχετικα αρθρα