Του Ορέστη Αποστολόπουλου

Ο επικεφαλής του Ποταμιού το τελευταίο χρονικό διάστημα μιλάει μόνο στη Βουλή καθώς έχει κόψει τις πολλές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης. Ο κύριος Θεοδωράκης διαβάζει συνεχώς και ενημερώνεται, έχει επαφές με θεσμικούς παράγοντες των Βρυξελλών.

Ο κύριος Θεοδωρακης κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις μόλις δίαβασε στη Βουλή απόσπασμα από άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου ο υπουργός Οικονομικών περιγράφει τι θα γίνει αν η χώρα πάει στη δραχμή με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν πως το κείμενο έχει συγγραφέα των υπουργό των Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ολόκληρη ομάδα στο Ποτάμι ψάχνει συνεχώς πράγματα που έχουν ειπωθεί και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και απο στελέχη των ΑΝΕΛ και στο Ποτάμι θα τα ανακαλούν όποτε κρίνεται σκόπιμο.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται από στελέχη του κόμματος είναι πως σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να απευθυνθεί πρώτα στο Ποτάμι για να βάλει πλάτη στις δύσκολες ψηφοφορίες που έρχονται εντός της Βουλής.

Στο Ποτάμι έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν την κυβέρνηση εκεί που χρειάζεται όμως θα της ασκούν σκληρή κριτική όταν γίνονται λάθη που μπορει να διακινδυνεύσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.