Στην υπόθεση Κατρούγκαλου αλλά και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης. 

Μιλώντας στο Ακραίως του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ είπε πως «κατανοώ την αγανάκτηση του κ. Κατρούγκαλου, υπάρχει μερικές φορές κανιβαλισμός, ωστόσο δεν είναι πολιτικό επιχείρημα να κατηγορείς τους αντιπάλους σου για διαπλεκόμενους», ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να καταθέσει ο ίδιος στη Βουλή τα συμβόλαια. 

Σχετικά με την πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, είπε πως η κυβέρνηση δεν φερνει στη Βουλή τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, βασιζόμενη στον «άκρως μνημονιακό νόμο του Γιώργου Παπανδρέου, του Μαΐου του 2010, σύμφωνα με τον οποίο μια συμφωνία επικυρώνεται με υπογραφή του υπουργού οικονομικών και η Βουλή αρκείται σε μια απλή ενημέρωση». 

Τέλος αναφερόμενος στην ουσία της συμφωνίας είπε πως ουσιαστικά αναγνωρίζει τη μεγάλη συνεισφρά της προηγούμενης κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη «η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης, λέει πως η Ελλάδα πέτυχε μια εξαιρετική προσαρμογή στο διάστημα των τελευταίων πέντε ετών. Το έλλειμμά της έπεσε στο 3% από το 15% το 2010 και πως η ελληνική κυβέρνηση παίρνει αυτή την προσαρμογή ως σημείο αφετηρίας». 

Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, «ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά».  

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του πρώτου eurogroup που συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 11 Φεβρουαρίου προκύπτει πως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών στην εισήγησή του είχε κάνει αναφορά στην τεράστια προσαρμογή της Ελλάδας τα τελευταία πέντε χρόνια και στο έλλειμμα που σήμερα είναι κάτω από το 3% από 15% που ήταν το 2010.