Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, η οποία αναζητά να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων που θα πετυχαίνει δύο στόχους. 
 
Αρχικά θα είναι κοντά στα αιτήματα και στο περίγραμμα που έθεσαν οι εταίροι μετά και την οκταμερή την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αλλά δεν θα αποκλίνει από το βασικό μέρος του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο Μαξίμου βρίσκονται υπό διαρκείς συσκέψεις τόσο με το οικονομικό επιτελείο όσο και με την πρόεδρο της Βουλής η οποία καλείται να επισπεύσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την εισαγωγή των «μεταρρυθμίσεων» στην Ολομέλεια. 
 
Και μπορεί ο Πρωθυπουργός να δηλώνει στην Καθημερινή ότι πηγαίνει στη Μέρκελ χωρίς πίεση, ωστόσο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση από ελληνικής πλευράς θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αυριανό ραντεβού στο Βερολίνο
 
Ο φάκελος μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνει θέματα φορολογίας και κυρίως φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωσης του Δημοσίου και θέματα ιδιωτικοποιήσεων. 
 
Η εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Βιρτς, τόνισε σε δηλώσεις της πως η γερμανική πλευρά επιμένει στην απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε. 
 
Ωστόσο στη συνάντηση στο Βερολίνο δεν αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις. 
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα. 

Όπως τόνιζαν μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ όλης της ύλης και χωρίς πίεση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναχωρήσει αύριο κατά τις 11 το πρωί από την Αθήνα.

Στις 5 το απόγευμα τοπική ώρα θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και η κ. Μέρκελ θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση. Στις 7 τοπική ώρα θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις και αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.