Του Γιάννη Γιαννόπουλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Πάνος Καμμένος αποτελούν σύμφωνα με τη ΝΔ τους αδύναμους κρίκους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να αφήσουν αυτές τις αδυναμίες ανεκμετάλλευτες.

Ήδη το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έχει εξετασθεί από στελέχη που μετέχουν στη νέα ηγετική ομάδα δια του ατύπου πολιτικού συμβουλίου και ο ανένδοτος κατά της προέδρου της βουλής έχει ξεκινήσει.

Οι κοινοβουλεyτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται έξαλλοι με την συμπεριφορά της κ Κωνσταντοπούλου ενώ ήδη Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνουν επίσημα ότι μετάνιωσαν που στήριξαν με την ψήφο τους την υποψηφιότητά της. 

Αυτό που εξετάζουν οι γαλάζιοι βουλευτές πριν να υποβάλουν πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής είναι ότι η ψηφοφορία είναι μυστική και άρα δε θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τη δυσαρέσκεια, που όπως λένε υπάρχει και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατά της κ. Κωνσταντοπούλου, επομένως η πρόταση θα απορρίπτονταν με μαθηματική βεβαιότητα.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ βρίσκονται σε επαφή με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων με σκοπό να εξετάσουν αν είναι εφικτή μια επίσημη συνολική διαμαρτυρία κατά του προσώπου της κ Κωνσταντοπούλου δια της παρέμβασης του ίδιου του πρωθυπουργού. 

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και ότι εκμεταλλεύεται τη θέση της προέδρου της βουλής για να «φτιάξει» το δικό της αριστερό προφίλ που έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με τον κ. Τσίπρα αλλά και με την αριστερή πλατφόρμα του κ Λαφαζάνη .Εκτιμούν ακόμη ότι αυτή η κίνηση εκτός από τριβές μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος αδύναμος κρίκος είναι ο Πάνος Καμμένος.  Η στάση του κ. Καμμένου τόσο ως υπουργού όσο και ως «συγκυβερνήτη» δημιουργούν προβλήματα στον Αλέξη Τσίπρα καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στη ΝΔ και για το λεξιλόγιο και τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Καμμένος ακόμη και από το βήμα της Βουλής για την προηγούμενη κυβέρνηση ( ότι είναι υποτελείς της Μέρκελ, δωσίλογοι και ότι οι υπουργοί ήταν στα τέσσερα) και θα καλέσουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς αλλιώς θα δείξει ότι τους υιοθετεί.

Η διαφωνίες Καμμένου σύμφωνα με τη ΝΔ θα γίνουν περισσότερο ορατές στην συζήτηση των νομοσχεδίων τόσο για την ιθαγένεια όσο και για την ενέργεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα. Η ΝΔ έχει επιλέξει την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Καμμένο τον οποίο χαρακτηρίζουν επικίνδυνο εκφραστή όσων επιθυμούν την χώρα εκτός ευρώ και ένθερμο υποστηρικτή του σεναρίου της πλήρους ρήξης με τους εταίρους που μαθηματικά οδηγεί την χώρα στην απομόνωση και την καταστροφή.