Πολιτική θύελλα έχει προκληθεί από τις καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου ότι υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%.

Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας ήταν οξύτατη. «Για αντιμνημονιακό αγώνα με το αζημίωτο» έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σε δήλωσή του. «Όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι! Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η Κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν! Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει…», αναφέρει ο κ. Καραγκούνης. 

«Αντί να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έσπευσε βιαστικά και άκριτα να υιοθετήσει το ψευδές δημοσίευμα για τον κ. Κατρούγκαλο, ζητάει και τα ρέστα!» αναφέρει σε απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης «τη στιγμή που οι συκοφαντίες έχουν καταπέσει επιμένει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας το καταλάβουν όμως καλά. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δικό τους μονοπώλιο. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί σύντομα».

Σήμερα, πάντως, μία νέα καταγγελία κατά του κ. Κατρούγκαλου ήρθε από τη Λάρισα. Όπως ανέφερε το larissanet.gr το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ήδη υπουργός.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σε ανακοίνωσή του, τόνισε ότι «κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά. Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους! Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο».

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως, του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε το δημοσίευμα του «Βήματος» ως «συμβόλαιο διαπλοκής με ξεκάθαρη στόχευση». «Είναι εντελώς κατασκευασμένη η κατηγορία», είπε ακόμα, ενώ σημείωσε ότι «αν δεν ηταν συμβόλαιο διαπλοκής, για να πλήξει την κυβέρνηση θα διευκόλυνα τον πρωθυπουργό και θα είχα παραιτηθεί».

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Για εύκολη αντιμνημονιακή δημαγωγία, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση. «Τον πληροφορούμε ότι συμβόλαια και συμφωνητικά εμείς δεν έχουμε με κανένα. Ας μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτήν τη χυδαία συκοφαντία κατά του ΠΑΣΟΚ του την επιστρέφουμε»,αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

«Ο αντιμνημονιακός αγώνας δεν γίνεται με ποσοστά επί δικών. Δεν γίνεται, δηλαδή, με άμεσο οικονομικό όφελος. Είναι άλλο πράγμα να αναλαμβάνεις ως επαγγελματίας, ως δικηγόρος, να διεκδικήσεις, απέναντι σε νόμους που πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους ή τους στερούν το δικαίωμα να είναι μόνιμοι σε μια δουλειά, που δουλεύουν για χρόνια και άλλο πράγμα είναι να συμβάλεις σ' αυτό τον «αντιμνημονιακό αγώνα» και να εκλέγεσαι πολιτικά εισπράττοντας 10% - 12% επί της δίκης και πάει λέγοντας. Αναφέρομαι στον «αντιμνημονιακό αγώνα» για τον οποίο μίλησε ο κ. Κατρούγκαλος και λέω ότι αυτός ο αγώνας δε γίνεται με ποσοστά», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». «Εμείς ως κόμμα δεν τοποθετηθήκαμε και δεν έχουμε αυτή την πρεμούρα να παραιτηθεί αυτός ή εκείνος. Είναι συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης, έτσι σταθήκαμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση έτσι θα σταθούμε και σ' αυτήν» είπε ο κ. Σοφιανός.

Σημειώνεται τέλος, ότι η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο και στη γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild η οποία έγραψε για «Σκάνδαλο διαφθοράς από τον υπουργό κατά της διαφθοράς».