Νέος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης έρχεται από τη Λάρισα, αφού υπάρχει καταγγελία ότι το γραφείο του Γιώργου Κατρούγκαλου ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου ενώ ο ίδιος ήταν ήδη υπουργός.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το θέμα της διαθεσιμότητας

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου, όταν, δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη αναλάβει το χαρτοφυλάκιό του, - ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κυρίας Γερακούδη η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014.

 Η απόφαση είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το larissanet.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο του 2014, όταν εξελέγη δηλαδή ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα.

Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Κατρούγκαλος: Παραποιούν την αλήθεια

«Νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας. Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ είμαι υπουργός» απαντά με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός.

«Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από  12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε υπουργό» αναφέρει κι εξηγεί:

Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία  και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα. 

Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι "ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κ.Λ.". Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015»