Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Την ιστορία του Γιώργου Κατρούγκαλου συνδέει άμεσα η κυβέρνηση με την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ  στο Βερολίνο και αφήνει να εννοηθεί ότι πίσω από τις «αποκαλύψεις» υπάρχει ένα σχέδιο της διαπλοκής προκειμένου να αποδυναμωθεί η κυβέρνηση την συγκριμένη στιγμή. 

Στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν μάλιστα ότι «η χρονική στιγμή  που δέχθηκε ο υπουργός την επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να βλάψουν την χώρα μέσα από κατασκευασμένα και ψευδή δημοσιεύματα τα οποία διακινούσαν εδώ και καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία.»

«Σήμερα γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα για τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο» έλεγε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης. 

Και προσθέτει:

«Γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μία μέρα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Γερμανία. Και μάλιστα χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης. 

Όσοι πιστεύουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά. Όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται.» 

Ο Πρωθυπουργός πάντως πάει στο Βερολίνο έτοιμος να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια. Και τα καλά και τα κακά. Στα χέρια του κρατάει ένα φάκελο με τα νομοσχέδια τα οποία θα περάσει από την Ελληνική Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα  αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να ενημερωθεί για τις κινήσεις που θα κάνει η Ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων . 

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα αντιμετωπίσει το κομμάτι της διαπλοκής, στους ολιγάρχες ενώ θα αναφερθεί την συνάντηση που θα έχει μέσα στην εβδομάδα και ο αρμόδιος υπουργός κ. Νικολούδης με στέλεχος της Ελβετικής κυβέρνησης προκειμένου να ανοίξει το μεγάλο θέμα των φοροφυγάδων

Ο πρωθυπουργός είναι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει και θέματα που ενοχλούν την Γερμανική κυβέρνηση όπως είναι οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το θέμα της Ζήμενς αφού οι πληροφορίες λένε ότι οι δικηγόροι της Γερμανικής εταιρείας βρίσκονται σε ετοιμότητα δεδομένου ότι θεωρούν σίγουρο ότι ο εξωδικαστικός διακανονισμός που είχε γίνει με το Ελληνικό δημόσιο θα αμφισβητηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα .Φυσικά και το μεγάλο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και η πώληση των 14 επαρχιακών αεροδρομίων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων αφού υπάρχουν και άλλες σκέψεις για την αξιοποίηση τους. 

Το ζητούμενο πάντως  για τον Αλέξη Τσίπρα είναι κατ αρχήν να αποκαταστήσει τις διαταραγμένες σχέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με την Καγκελαρία αποκτώντας ο ίδιος μια ισορροπημένη σχέση με την Άνγκελα Μέρκελ. Έτσι ίσως σταματήσουν και οι επιθέσεις μιας μεγάλης μερίδας του Γερμανικού τύπου εναντίον της χώρας μας αλλά και η καχυποψία που υπάρχει έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα απ τους συνομιλητές της Άνγκελα Μέρκελ.