current views are: 1

23 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:15

Φουλ επίθεση και έτοιμος για όλα ο Σαμαράς – Συμβούλιο Αρχηγών για τις εξελίξεις

Τέλος στην περίοδο μέλιτος της κυβέρνησης Τσίπρα, δύο μήνες μετά τις εκλογές, επιδιώκει να βάλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίευση 05:15’
αρθρο-newpost

Τέλος στην περίοδο μέλιτος της κυβέρνησης Τσίπρα, δύο μήνες μετά τις εκλογές, επιδιώκει να βάλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Τέλος στην περίοδο μέλιτος της κυβέρνησης Τσίπρα, δύο μήνες μετά τις εκλογές, επιδιώκει να βάλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ουδέποτε αντιμετώπισε την ήττα της 25ης Ιανουαρίου ως σημείο απόσυρσης του από την κεντρική πολιτική σκηνή, εκτιμά ότι η ώρα αποκάλυψης του λαϊκισμού και των ψεμμάτων που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανέλθει στην εξουσία έφτασε και εμφανίζεται έτοιμος να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση. Όπως, για παράδειγμα, έπραξε χθες, από την Καλαμάτα, όταν και ανέδειξε μία, εν πολλοίς άγνωστη, πτυχή των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, την ακύρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιμείνει τόσο στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, με πρώτο την οικονομία αλλά και τις μεταρρυθμίσεις (σ.σ. σε αυτές εντάσσει και το ωράριο) ενώ, παράλληλα, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει ευκαιρία για σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα η περίπτωση Κατρούγκαλου. Πέραν της αποδυνάμωσης της κυβέρνησης, στόχος των υψηλών τόνων είναι η άμβλυνση – έως εξαφάνιση – των εσωκομματικών εντάσεων και η σταδιακή επαναφορά της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με παράλληλη ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος. Διότι, επί του παρόντος, μπορεί το ποσοστό… ενθουσιασμού για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου να περιορίζεται, ωστόσο τα ποσοστά της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά βρίσκονται στο ναδίρ. 

Συμβούλιο Αρχηγών και εξελίξεις 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που επεξεργάζεται ο κ. Σαμαράς είναι και αυτό του να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, κάτι που είχε απορριφθεί, ως ιδέα, από το Μαξίμου, με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ανοικτός στο να ενημερώσει όποιον πολιτικό αρχηγό επιθυμεί. Τότε είχε ανταποκριθεί οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Στ. Θεοδωράκης «καίγοντας» παράλληλα και την επιδίωξη του κ. Σαμαρά να καταστεί εαυτόν ως βασικό εκπρόσωπο του φιλοευρωπαϊκού μετώπου στη χώρα. 

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά ότι επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις είτε στο εξωτερικό μέτωπο είτε στο εσωκομματικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ και, προς τούτο, δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Στο επιτελείο του εξετάζουν με προσοχή και το ενδεχόμενο να απαιτηθεί η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία η ΝΔ δεν θα αρνηθεί συμμετοχή, θέτοντας όμως μία σειρά από προϋποθέσεις, δηλαδή να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και πρόγραμμα και, ταυτόχρονα, να ακυρώσει τις όποιες ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα για τη ΝΔ πεδία, όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια.  


σχετικα αρθρα