current views are: 1

23 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:18

Ποτάμι: Άδεια ταμεία, μεγάλος ο κίνδυνος στάσης πληρωμών

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί ο η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ.

Δημοσίευση 13:18’
αρθρο-newpost

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί ο η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ.

Έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί ο η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία επισημαίνει το πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. 

«Η επιστολή που έστειλε ο κ. Τσίπρας στην κυρία Μέρκελ και αποκαλύπτουν σήμερα οι Financial Times, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Ο Πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «δύο μήνες τώρα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις με τους εταίρους».

«Είναι δραματικό να ακούς από τον πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Ο πρωθυπουργός αν θέλει να γυρίσει το παιχνίδι, θα πρέπει να επιβάλει στην κυβέρνησή του άλλους ρυθμούς, άλλες προτεραιότητες και άλλον τρόπο σκέψης» τονίζει.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καλεί την κυβέρνηση να καταλήξει στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να τις συζητήσει με τους εταίρους μας και να τις κάνει γνωστές στον ελληνικό λαό:

Οι μεγαλοστομίες, οι ιδεοληψίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις δεν λύνουν προβλήματα. Αντιθέτως τα περιπλέκουν. Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια, θάρρος, γνώση. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός το βράδυ στο Βερολίνο να μπορέσει να απομακρύνει τα σύννεφα, που οι ακραίοι, στην Ελλάδα και τη Γερμανία, έχουν δημιουργήσει.

Το ευρωπαϊκό πνεύμα, η αλληλεγγύη, αλλά και η συναίσθηση της πραγματικότητας πρέπει να κυριαρχήσουν στη συνάντηση, αφήνοντας στην άκρη εθνικισμούς και ηγεμονισμούς. Η λύση δεν είναι οι δογματικές εμμονές σε συνταγές λιτότητας, αλλά ένα πλαίσιο ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα.


σχετικα αρθρα