Αδιανόητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος​, την τουρκική κατοχή στην Κύπρο, καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τελεί υπό κατοχή.

Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα. «Αυτό για μένα είναι ένα θέμα χρέους απέναντι στον Ελληνισμό» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επιβεβαόιωσε την «αμέριστη, δεδομένη και διαρκή συμπαράστασή του προς τον κυπριακό Ελληνισμό». Ανέφερε, μάλιστα, ότι αυτές τις επισημάνσεις τις συμπεριέλαβε στο μήνυμά του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχάρη τον κ. Παυλόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του στον κυπριακό Ελληνισμό. «Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, πιστεύω ότι η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα μια ελεύθερη Κύπρο» σημείωσε, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να διαμορφωθεί πανεθνική στρατηγική.