Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε:

«Κάθε συνάντηση, κάθε συμβιβασμός που γίνεται το τελευταίο διάστημα στα κέντρα της ΕΕ με τους τροϊκανούς εταίρους, όπως και σήμερα με την κ. Μέρκελ, σκορπά χαμόγελα ικανοποίησης στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω απ’ τα βάρη της οικονομικής κρίσης, με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς αντιλαϊκούς νόμους που εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ και με τις νέες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση και που πάντα την πληρώνει και θα εξακολουθεί να την πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Είχε προηγηθεί συνάντηση του γ.γ.  της ΚΕ του ΚΚΕ  με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γώργο Λιλλήκα, στη Βουλή. 

«Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μία γόνιμη, μία ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στις δύο χώρες με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Λιλλήκα. Εκφράσαμε ως ΚΚΕ την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, στα πλαίσια των εκφρασθέντων -πάρα πολλές φορές και σταθερά- θέσεων του ΚΚΕ απέναντι στο Κυπριακό πρόβλημα και την προοπτική της λύσης του» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας. 

Και συμπλήρωσε ότι «ανταλλάξαμε σκέψεις και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνει και ο ελληνικός λαός και ο κυπριακός λαός στην πάλη ενάντια στα μέτρα της οικονομικής κρίσης, ενάντια στα μνημόνια, τους νόμους που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες των δύο χωρών».