current views are: 1

23 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση14:46

Χατζηδάκης: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κινδυνεύουν να πέσουν στο δόκανο που έστησαν

«Η κυβέρνηση κάνει γύρους κύκλους από τον εαυτό της» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Δημοσίευση 14:46’
αρθρο-newpost

«Η κυβέρνηση κάνει γύρους κύκλους από τον εαυτό της» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση κάνει γύρους κύκλους από τον εαυτό της» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι «μεταθέτει τα μέτρα» που δεν έχει πάρει.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση «είχε συμφωνήσει στις 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup και φρέναρε μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η επταμερής κατέληξε εκεί που είχε καταλήξει το Eurogroup».

Για τη στάση της ΝΔ απάντησε:

Στην Ελλάδα είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο δεν είχαμε τις επιδόσεις Πορτογαλίας, Ιρλανδίας και Κύπρου είναι η έλλειψη συναίνεσης και η επικράτηση του λαϊκισμού. Πρέπει να στηρίξουμε κάθε σωστή αλλαγή. Το ερώτημα είναι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μπορέσουν να κάνουν τις ασκήσεις θάρρους που απαιτούνται για να ξεφύγουν από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Κινδυνεύουν να πέσουν στο δόκανο που έστησαν στον εαυτό τους. Ο λαϊκισμός είναι το εθνικό καρκίνωμα. Θα ήθελα αυτή η ασθένεια να ξεριζωθεί από το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα που μας κυβερνούν δεν έχουν κάνει μία έντιμη εξήγηση στον κόσμο και στον εαυτό τους.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε «ς εφαρμόσει η κυβέρνηση αυτά που είπε. Αν έχουν γίνει λάθη από τη ΝΔ τιμωρήθηκε στις εκλογές. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει μέτρα και τα μεταθέτει. Η κυβέρνηση ήθελε να έχει χρήματα χωρίς μνημόνιο και καταλήξαμε να έχουμε μνημόνιο χωρίς χρήματα. Ξεκάθαρα παρακαλάει για χρήματα». 

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι εταίροι δεν ήθελαν να κλείσουν συμφωνία μαζί μας γιατί είχαμε μπροστά μας εκλογές».

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου ανέφερε: «Ας υποθέσουμε ότι φέρνει το νόμο για τις επαναπροσλήψεις. Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να μη γίνει συζήτηση για το θέμα που έχει ανακύψει; Τσίπρας και Κατρούγκαλος έχουν δυσκολέψει τους εαυτούς τους».

Για τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας σχετικά με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ανέφερε ότι παρουσίασε την ίδια τη μελέτη που υπογράφει ο κ. Γκουρία όπως και τις υπογραφές των στελεχών του οργανισμού. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός» τόνισε.


σχετικα αρθρα