«Θα είναι πολιτική η κοιυβέντα» είπε για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης.

«Πρέπει να είμαστε στυγνοί απέναντι στους εταίρους» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Tάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, σημειώνοντας ότι «κι αυτοί έχουν υποχρεώσεις». 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει να κάνει το θέμα πιο πολιτικό» είπε ακόμα, προσθέτοντας ότι «τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε στους Ευρωπαίους να καταλάβουν ότι είμαστε ευχαριστημένοι αυτό που μας δίνουν. Σήμερα τους δείξαμε ότι μετακνούμαστε».

Και πρόσθεσε:

Έχουμε στενοχωρήσει πάρα πολύ τους φίλους μας στη Γερμανία και αυτό σημαίνει ότι επιδιώξουμε τα ελληνικά συμφέροντα και όχι τα γερμανικά.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «δεν μπορώ να κουκουλώσω μία διαπραγμάτευση που θα μας ακολουθεί για χρόνια επειδή έχει πρόσκαιρα πρόβλημα η αγορά» ενώ επισήμανε ότι «πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της και να πει με βροντερή φωνή ότι δεν πρέπει να πάρουμε άλλα δημοσιονομικά μέτρα».

Για τον Γιώργο Κατρούγκαλο σχολίασε ότι εκείνος, ως δικηγόρος, εάν βρισκόταν στη θέση του θα παρέπεμπε σε συνεργάτη του την όποια υπόθεση. «Θα έλεγα δεν μπορώ πια να τη συνεχίσω γιατί είμαι υπουργός, υπάρχει ένα ηθικό δίλημμα. Δεν θα έκλεινα το γραφείο μου όμως» είπε.