Πώς «είδαν» τα γερμανικά ΜΜΕ τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Πώς «είδαν» τα γερμανικά ΜΜΕ τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Η τάση... αλληλοκατανόησης μεταξύ της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως εκφράστηκε στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, τονίζεται στις αναφορές των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Στα δημοσιεύματα υπογραμμίζεται η δήλωση της καγκελαρίου «θέλουμε δυνατή την Ελλάδα», όπως και η αναφορά του έλληνα πρωθυπουργού σε βούληση για μεταρρυθμίσεις.

«Τσίπρας και Μέρκελ στο Βερολίνο: Πρέπει να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον» είναι ο τίτλος του Spiegel. O ιστότοπος του γερμανικού περιοδικού αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε στη συνάντηση με την καγκελάριο ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις, με την Άνγκελα Μέρκελ να μην θέλει να υποσχεθεί τίποτα.

«Θέλουμε μία ισχυρή Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Handelsblatt, που κάνει λόγο για μια νέα αρχή που έκαναν Μέρκελ και Τσίπρας. Σημειώνεται ακόμα από την ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να εκτονώσει την τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζει ότι η γερμανίδα καγκελάριος και ο έλληνας πρωθυπουργός καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διαλλακτικότητα. Ο Τσίπρας προειδοποιεί για περαιτέρω αντεγκλήσεις και κάνει λόγο για εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τη FAZ.

«Μέρκελ: Δεν μπορώ να παράσχω ρευστότητα από την πλευρά μου» αναφέρει η Welt. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση, στην Καγκελαρία, οι δύο ηγέτες τόνισαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Η ιστοσελίδα της Zeit σημειώνει «Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο - Πρέπει να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον». «Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, οι Γερμανοί δεν πρέπει να κατηγορούνται για την κατάσταση της Ελλάδας, λέει ο Τσίπρας στο Βερολίνο. Εξέφρασε προθυμία να επικοινωνήσει με τη Μέρκελ» σημειώνει το δημοσίευμα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο