Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως «οι ΗΠΑ, όπως για πολλά χρόνια τώρα, βρίσκονται κοντά στους Ευρωπαίους συμμάχους και τους εταίρους μας για μερικά (από τα ζητήματα) της οικονομικής ανασφάλειας στην ήπειρο», και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά αυτό (το θέμα). Είναι προς το καλύτερο συμφέρον των ΗΠΑ και της οικονομίας μας αυτές οι διαφορές να επιλυθούν».

«Τα καλά νέα είναι» είπε ο Έρνεστ, ότι «το καθένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ αναγνωρίζει και έχει το δικό του ενδιαφέρον στην προσπάθεια για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση». Επεσήμανε ακόμα ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε πιθανώς να παρέχει «κάποια περισσότερη» ενημέρωση για τις συνομιλίες που είχαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ομολόγους τους στην Ευρώπη γι' αυτό το θέμα.

Σχετικά με τις διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος με το δολάριο και ευρώ, ο Έρνεστ απάντησε πως «υπάρχει μια μακρά παράδοση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που μόνο ο υπουργός Οικονομικών μιλά για την αξία του αμερικανικού νομίσματος. Έτσι, θα ήθελα να πω ότι ο πρόεδρος και το οικονομικό επιτελείο του ενημερώνονται τακτικά για τις χρηματοπιστωτικές αγορές».