Απάντηση στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης με αφορμή το σχόλιο για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «έθεσε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ», προσθέτοντας: 

«Έθεσε την αποτυχία των Μνημονίων, την ανθρωπιστική κρίση, τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο αλλά και το σκάνδαλο Siemens. Τόνισε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα αποδίδουν φορολογική δικαιοσύνη και θα αντιμετωπίζουν την φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του κράτους».

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έπραξε το αυτονόητο» συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας «δεν δήλωσε “ουδείς αναμάρτητος”, όπως ο κ. Σαμαράς στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο. Χωρίς να αναπαράγει τα στερεότυπα που χωρίζουν τους δύο λαούς εξέφρασε τις σκέψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση ας μην βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει» καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ νωρίτερα είχε σημειώσει πως «τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε στην αποψινή συνάντηση», του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ειδικά «αν συγκρίνουμε αυτά που ειπώθηκαν στη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου με την επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ πριν λίγες μέρες, όπου περιγραφόταν με δραματικό τρόπο το αδιέξοδο ρευστότητας της Ελλάδος».

Καταλήγοντας είχε τονίσει ότι «η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει το παν, για να βγει από τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε στις 20 Φλεβάρη».