Επαφές με αρχηγούς κομμάτων της Κύπρου είχε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της στο νησί. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η μόνη ωφέλιμη οδός τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι επαναβεβαίωσε την σαφή θέση του ΔΗΣΥ:

«Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι μια επαναδιαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου είναι εφικτή, «αν παραδειγματιστούμε από τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει βελτιώσεις στο δικό της πρόγραμμα».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ακόμη πως, είτε κάποιος συμφωνεί, είτε διαφωνεί ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε και πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας».

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε αδιέξοδες τις πολιτικές της ΕΕ σε ό,τι αφορά την οικονομία, λέγοντας ότι υπάρχει σε αυτό το θέμα ταύτιση απόψεων με την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επεσήμανε ότι θα πρέπει η ΕΕ να διαφοροποιήσει τις πολιτικές της προσεγγίσεις, αν θέλει πραγματικά να υπάρξει ανάπτυξη στην ΕΕ και ένα καλύτερο μέλλον για τους ευρωπαϊκούς λαούς.

H στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και τα ελληνικά αιτήματα, τα οποία η Αθήνα θέτει προς την ΕΕ δεν θα πρέπει να εκφράζεται με διακηρύξεις, αλλά στην πράξη, ανοίγοντας και η Λευκωσία κεφάλαια προς συζήτηση για να ενισχύσει τις ελληνικές θέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό , τα θέματα της οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας, την οποία, είπε, εμείς στηρίζουμε».