Στον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχετικά με τη συνέντευξη τύπου Τσίπρα-Μέρκελ. 

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Έθεσε την αποτυχία των Μνημονίων, την ανθρωπιστική κρίση, τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο αλλά και το σκάνδαλο Siemens», υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης.

«Τόνισε την ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα αποδίδουν φορολογική δικαιοσύνη και θα αντιμετωπίζουν την φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα του κράτους. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έπραξε το αυτονόητο. Δεν δήλωσε «ουδείς αναμάρτητος», όπως ο κ. Σαμαράς στην πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο. Χωρίς να αναπαράγει τα στερεότυπα που χωρίζουν τους δύο λαούς εξέφρασε τις σκέψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ας μην βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.