current views are: 1

24 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση07:20

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ έπειτα από πρόσκληση Τσίπρα

Έτοιμος είναι ο πρωθυπουργός να ανταποδώσει τη γερμανική φιλοξενία, προσκαλώντας τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. 

Δημοσίευση 07:20’
αρθρο-newpost

Έτοιμος είναι ο πρωθυπουργός να ανταποδώσει τη γερμανική φιλοξενία, προσκαλώντας τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. 

Έτοιμος είναι ο πρωθυπουργός να ανταποδώσει τη γερμανική φιλοξενία, προσκαλώντας τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στην κ .Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα, η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού. 

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές αποτιμούν θετικά τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ, στο Βερολίνο. Επισημαίνουν ότι δρομολογείται άμεσα ένα πολιτικό πλαίσιο συζητήσεων που μέχρι τώρα δεν υπήρχε, ενώ εκτιμούν ότι με την άμεση επικοινωνία, έγιναν πλέον κατανοητές οι θέσεις των δύο πλευρών.
 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η κατιδίαν συνάντηση τους διήρκεσε λίγα λεπτά, ενώ στη συνέχεια και για περίπου μία ώρα συζήτησαν με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών. Το δείπνο διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και τέθηκαν όλα τα θέματα από ελληνικής πλευράς, όπως και το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων. 

Όπως τόνιζαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου οι δύο χώρες μπορεί να διατηρούν τις θέσεις του σε πολλά θέματα, ωστόσο, υπάρχει σαφής διάθεση να συνεργαστούν για τη δημιουργία κλίματος αλληλοκατανόησης και αποφυγής παρεξηγήσεων, να πέσουν δηλαδή οι τόνοι και να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου, δηλαδή για μια νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις
 
Τέλος τόνιζαν πως οι συνομιλίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ευρωπαϊκά, οικονομικά, πολιτικά και διμερή και πως ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέματα σχετικά με την παροχή ρευστότητας, εμμένοντας στις επίσημες δηλώσεις των δύο ηγετών.
 


σχετικα αρθρα