Ανυποχώρητη είναι η κυβέρνηση στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως τόνισε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Mega.

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω. Το θέμα των αποζημιώσεων είναι καταρχήν ηθικής φύσεως, ωστόσο, υπάρχουν και οι οικονομικές απαιτήσεις της χώρας από τις καταστροφές που έγιναν σε υποδομές καθώς και στον πολιτισμό» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Θα θέσουμε το θέμα με όρους που ανταποκρίνονται στη λογική αφού η κυρία Μέρκελ άφησε ένα «παράθυρο» ανοιχτό για το θέμα. λέγοντας ότι θα το δούμε στο πλαίσιο της επιτροπής που έχει συγκροτήσει η γερμανική βουλή για το θέμα. Τόνισε δε, ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι κατ' αρχήν ηθικό». 

Όπως πρόσθεσε, «Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά. Ας μας δώσουν τα στοιχεία ποιους πλήρωναν, να πάρουμε τα λεφτά πίσω, να ξαναδούμε τις συμβάσεις από την άρχη και βλέπουμε» συμπλήρωσε.

Ο κ.Καμμένος προανήγγειλε σειρά νομοσχεδίων για το υπουργείο Άμυνας το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε ο κ. Καμμένος, ο οποίος σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές μέσα στους δύο προηγούμενους μήνες όπως η μετάθεση δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά για ενίσχυση των συνόρων, αλλά και για κατάργηση, όπως υποστήριξε, του ρουσφετιού.

Στα νομοσχέδια, όπως τόνισε, περιλαμβάνεται και ρύθμιση για την επανίδρυση της παλιάς ΜΟΜΑ η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους να την επεκτείνουν με έμμισθη σχέση για ακόμα δύο χρόνια.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα άλλάξει το καθεστώς της αποστρατείας στα 50 και τα 55 χρόνια, ενώ προανήγγειλε και τη σύσταση φορέα στον οποίο θα περιληφθούν όλα τα εναέρια μέσα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο προκειμένου να γίνεται εξορθολογισμός της χρήσης τους.

Παράλληλα, εξήγγειλε τη μείωση του κόστους για τις αερομεταφορές που γίνονται με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma καθώς το δημόσιο θα διεκδικήσει δισεκατομμύρια από εταιρείες που είχαν δώσει... μίζες για να υπογραφούν συμβάσεις με το δημόσιο.