«Η Ελλάδα χρεοκοπεί τον Απρίλιο;», αναρωτιέται η Bild, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζει ότι από εδώ και στο εξής η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανασκουμπωθεί προκειμένου να μην πτωχεύσει τον Απρίλιο. «Ο χρόνος πιέζει την Αθήνα καθώς εξαντλούνται τα ταμειακά αποθέματα», γράφει η «Bild», επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung». 

«Αυτή τη στιγμή το ρευστό της Ελλάδας επαρκεί έως τις 8 Απριλίου. Μία ημέρα αργότερα, θα είναι κρίσιμη», αναφέρουν ανώνυμες πηγές των Βρυξελλών. 

Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές. O κίνδυνος χρεοκοπίας παραμονεύει καθώς τα λεφτά που διαθέτει η Ελλάδα φθάνουν μέχρι τις 8 Απριλίου.

«Έρχεται το τρίτο πακέτο στήριξης;», διερωτάται επίσης η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ», συνεχίζει το άρθρο της «Bild».