Εν αναμονή της λίστας των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης είναι η Κομισιόν. Αύριο συνεδριάζει το Euro Working Group, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανέφεραν κοινοτικοί αξιωματούχοι , προκειμένου να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο MNI, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε επιστολή στον Τόμας Βίζερ, ζητώντας να υπάρξει κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF.

Σε Αθήνα και Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συνεχείς επαφές μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, για την εξειδίκευση του λεπτομερούς καταλόγου μεταρρυθμίσεων που αναμένουν οι δανειστές.

Σε σημερινή ενημέρωση η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις επί των πολιτικών θεμάτων πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις για τη συλλογή δεδομένων διεξάγονται στην Αθήνα. Η Αντρέεβα δεν επιβεβαίωσε τη σύγκλιση του EWG, ερωτηθείσα εάν στη συνέχεια θα συνεδριάσει και το Eurogroup, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι το αρμόδιο όργανο που συγκαλεί τις συναντήσεις. 

Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ τελούν εν αναμονή της εξειδικευμένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Ωστόσο, τόνισε ότι «χωρίς την εξειδικευμένη λίστα, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε απόφαση για σύγκλιση των οργάνων».