Κατεπείγουσα εξέταση του ελληνικού αιτήματος για επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ ζήτησε με επιστολή του προς τον EFSF και τον επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο ΜΝΙ.

Στις 20 Φεβρουαρίου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είχε επιστρέψει το ποσό των 10,9 δισ. ευρώ έναντι 9,7 δισ. που προβλεπόταν. Συνολικά, η Ελλάδα δανείστηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών 49,7 δισ ευρώ και αξιοποίησε συνολικά το 40 δισ. ευρώ.

 «(Ο Ντάισελμπλουμ) ζήτησε από τον EFSF να πραγματοποιήσει μία ανάλυση του ζητήματος» ανέφερε πηγή στο πρακτορείο της Φρανκφούρτης. «Παράλληλα, ζήτησε από τον επικεφαλής του Euroworking Group να εξεταστεί γρήγορα το θέμα».

Πηγή του Eurogoup επιβεβαίωσε το ελληνικό αίτημα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι σε περίπτωση καταφατικής απάντησης το ποσό θα επιστρέψει στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα παραμείνει για πιθανή μελλοντική ανάγκη των τραπεζών, σύμφωνα με το ΜΝΙ.

Την τελική απόφαση θα πάρει, πάντως το διοικητικό συμβούλιο του EFSF. Το αίτημα, πάντως, θα τεθεί επί τάπητος στο αυριανό EWG, όπως ανέφεραν κοινοτικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.