Αυστηρή κριτική στον Πρωθυπουργό ασκεί το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο

Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι θα ασκήσει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με αιχμή τις δηλώσεις του έλληνα Πρωθυπουργού για το θετικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόιν και για την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής». 

«Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει για το θετικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόν και για την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός μπορεί να καταλάβει ότι ο ίδιος θα πληρώσει ξανά το λογαριασμό της ίδιας πολιτικής. Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση «συναντιέται» τόσο με τη γερμανική όσο και με τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Και συνεχίζει:

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, για αλλαγή στο μίγμα πολιτικής με νέα ισοδύναμα μέτρα, δε δίνονται προς το λαό και τους εργαζόμενους, αλλά προς το μεγάλο κεφάλαιο. Άλλωστε, οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η εξοικονόμηση κρατικών πόρων, που θα δοθούν για τη στήριξη των επενδύσεων, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, για να υπάρξει καπιταλιστική ανάκαμψη.


Παράλληλα, σχολιάζει τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη Siemens και τις γερμανικές επανορθώσεις, λέγοντας ότι είναι «επικοινων ιακό περιτύλιγμα». Ο Περισσσός καταλήγει:

Οι αναφορές στη Siemens και τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, που όπως είπε ο πρωθυπουργός έχουν περισσότερο ηθική και όχι υλική αξία, είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα αυτής της σκληρής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πραγματικότητας.
Και αυτό το επεισόδιο στο σίριαλ της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – ΕΕ – θεσμών, αποδεικνύει ότι χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου, δε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση του λαού, ανάκτηση των μεγάλων απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.