Θα κληθούν να υπογράψουν νέο μνημόνιο με μέτρα, ανέφερε για την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm τόνισε ότι «δεν τολμούν να φέρουν στη Βουλή αυτό που υπέγραψαν. Έχουν υπογράψει και το Μνημόνιο και την αξιολόγηση. Ξέρουν ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί από τους βουλευτές τους. Η πραγματικότητα όμως έρχεται. Αυτούς τους τρεις μήνες ό,τι διαθέσιμο υπήρχε το έχουν εξαερώσει, όμως τα χρήματα τελειώνουν και βρίσκονται στο δίλημμα να εκλιπαρούν για χρήματα».

Και πρόσθεσε ότι θα κληθούν να υπογράψουν νέο μνημόνιο με μέτρα ενώ η οικονομία στραγγαλίζεται».

Ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι:

Έχουμε χάσει 50 μέρες. Στην αρχή ζητούσαμε μας δώσουν οι εταίροι χρόνο για να παρουσιάσουμε προτάσεις,. Μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είμαστε στο ίδιο σημείο αλλά με χειρότερους οικονομικούς δείκτες. Τότε ζητούσαμε μόνο χρόνο, τώρα με επιστολή Τσίπρα ζητάμε χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Παραπεμπόμαστε πίσω στο Eurogroup. 

«Ποιο είναι το εναλλακτικό σενάριο που είχαμε;» αναρωτήθηκε.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε χρήση των 7,2 δισ. σημειώνοντας ότι αν συνέχιζε, θα είχαμε επιτύχει το ίδιο με την Πορτογαλία, θα είχαμε μπει στον μηχανισμό χαλάρωσης με φθηνότερο δανεισμό.

«Tην είδαμε με ουδέτερο μάτι τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ. Το ζήτημα είναι η ουσία, δεν πετύχαμε κάτι συγκεκριμένο» σχολίασε. «Είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης το να φτιάξει το κλίμα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το δυναμίτισε το προηγούμενο διάστημα. «Τα προσκόμματα που έχει δημιουργήσει με τους εταίρους δεν τα δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά οι ίδια» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καραγκούνης τόνισε στο ίδιο μήκος κύματος:

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από την πολύ "σκληρή" διαπραγμάτευση επέστρεψε στον EFSF και χρήματα που δεν ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει. Και τώρα αγωνίζονται να τα πάρουν πίσω για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Δεν τολμούν ακόμη να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου.