Η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό μέχρι την 20η Απριλίου, εκτός κι αν λάβει νέα βοήθεια από τους πιστωτές, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Aθήνα αγωνίζεται για να στείλει κατάλογο μεταρρυθμίσεων στους δανειστές της τις επόμενες ημέρες, με την ελπίδα της απελευθέρωσης νέας βοήθειας και την αποτροπή της χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με την πηγή, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιεί συναλλαγές με ρέπος -όπου δανείζεται χρήματα από φορείς του κράτους- για την κάλυψη του ταμειακού κενού, αλλά αυτό μπορεί να συνεχιστεί μόνο μερικές εβδομάδες.

«Παρά το γεγονός ότι θα είναι δύσκολο, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια μέχρι περίπου την 20η Απριλίου, με βραχυπρόθεσμο δανεισμό από δημόσιους φορείς» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα ελπίζει ότι εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν την πρόσφατρη λίστα μεταρρυθμίσεων, αυτό θα επιτρέψει την επιστροφή 1,9 δισ. ευρώ κερδών από την ΕΚΤ, πρόσθεσε η πηγή.

Η Αθήνα αναμένει επίσης την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, τα οποία είχε πάρει η Ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε, επικαλούμενη δηλώσεις πηγών των Βρυξελλών, ότι τα χρήματα στη χώρα επαρκούν έως τις 8 Απριλίου. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε το δημοσίευμα.