current views are: 1

24 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση15:45

Σαμαράς: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία γρήγορα

Να προχωρήσει άμεσα η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του.

Δημοσίευση 15:45’
αρθρο-newpost

Να προχωρήσει άμεσα η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του.

Να προχωρήσει άμεσα η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι «μόλις βγαίναμε από το πρόγραμμα και τώρα η έλλειψη ρευστότητας έχει παραλύσει την ελληνική οικονομία» και υπογράμμισε:

Πρέπει να υπάρχει συμφωνία και γρήγορα. Και όχι άλλο θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί διαφορετικά ξαναμπαίνουμε σε ύφεση και θα είναι ό,τι χειρότερο. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί διαφορετικά ξαναμπαίνουμε σε ύφεση και θα είναι ό,τι χειρότερο.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε τα περίπτερα των γουνεμπόρων της Καστοριάς, σε έκθεση στην Αθήνα, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης του κλάδου.

«Βρίσκομαι εδώ πέρα, γιατί θέλω με κάθε τρόπο να σταθώ δίπλα στην ελληνική γουνοποιία. Στους ανθρώπους αυτούς, που με το έργο τους στη Δυτική Μακεδονία, έχουν κατορθώσει πολύ μεγάλη εξωστρέφεια, αλλά και με πολύ μεγάλο μεράκι να δώσουν την εικόνα, την καλύτερη εικόνα της Ελλάδας, στο εξωτερικό με το προϊόν τους» σημείωσε ακόμα και τόνισε:

Χαίρομαι γιατί αυτή η έκθεση είναι ένα καινούριο αισιόδοξο μήνυμα για την ελληνική γουνοποιία, η οποία ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας μεγάλος πυλώνας ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί στα δυόμιση χρόνια κατορθώσαμε και καταργήσαμε το 10%, απλοποιήσαμε τη δανειοδότηση, εντάξαμε τη γουνοποιία σε κάτι το οποίο – αν είναι δυνατόν – δεν ήταν ενταγμένη στο παρελθόν, δηλαδή στον πρωτογενή τομέα. Και δεύτερον, βοηθήσαμε σε μια σειρά προβλημάτων, όπως ήταν τα τελωνειακά και τα προβλήματα με το ΦΠΑ, που ταλάνιζαν τον κλάδο για πολλές δεκαετίες.

Χαίρομαι γιατί γνωρίζω ότι θα περάσουν από αυτή την έκθεση – που πράγματι οι πρόεδροι είναι καταπληκτικοί – πάνω από χίλιοι ειδικοί, ειδήμονες, επαΐοντες του χώρου, έμποροι, οι οποίοι θα δουν το προϊόν μας. Και είμαι βέβαιος ότι, για άλλη μια φορά, η Ελλάδα θα πετύχει, πέρα και πάνω από τα προβλήματα της οικονομίας, να συνεχίσει τη λαμπρή παράδοσή της στον τομέα της γουνοποιίας.

NΔ: Δεν τολμούν να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου από την πολύ “σκληρή” διαπραγμάτευση επέστρεψε στον EFSF και χρήματα που δεν ήταν υποχρεωμένη να επιστρέψει. Και τώρα αγωνίζονται να τα πάρουν πίσω για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

«Δεν τολμούν ακόμη να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου» σημείωσε.


σχετικα αρθρα