Στη Βουλή φέρνει η κυβέρνηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε στις 27 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «θα φέρουν στη Βουλή για συζήτηση την παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης», τονίζοντας ότι «εκεί θα καταδειχθεί ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει και απλά δίνεται ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη». 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, ακύρωσε το email Χαρδούβελη, θέτοντας μια εθνική μεταρρυθμιστική ατζέντα. 

Η κυβέρνηση είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από κυβερνητικά στελέχη, για το γεγονός ότι δεν έφερνε ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου τη συμφωνία του Eurogroup για παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως αυτή επιβεβαιώθηκε με την υπογραφή του κ. Βαρουφάκη  στις 27 Φεβρουαρίου

Νωρίτερα το newpost, δημοσίευσε τη συμφωνία - συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις 27 Φεβρουαρίου με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και προβλέπει την τετράμηνη παράταση και επιτρέπει στις ελληνικές αρχές να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν, σε στενή συνεργασία με την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να σχεδιάσουν τις περαιτέρω διευθετήσεις. 

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για το ζήτημα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης. «Είναι τόσο "περήφανη" η διαπραγμάτευσή τους, που δεν τολμούν να φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή για ψήφιση. Γιατί στη συζήτηση, απλά θα επαναλάβουν τα ψέματά τους, ενώ στην ψηφοφορία θα τη θέσουν υπό την κρίση των βουλευτών τους και αυτό δεν το τολμούν» ανέφερε.