Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Πολύ κοντά στο να υπάρξει μια  καλή απόφαση στο θέμα της ρευστότητας βρίσκεται η Ελληνική κυβέρνηση μετά και την δήλωση του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Νταινσελμπλουμ ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία των κινήσεων που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. 

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσουν τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα κάνουν την πρώτη εκτίμηση για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η  ελληνική κυβέρνηση προκείμενου να αποδεσμευθούν τα πρώτα χρήματα  για την Ελλάδα . 

Η δήλωση του προέδρου του Eurogroup μια μέρα μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ κάνει  πολλούς να πιστεύουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έπαιξε το ρόλο της στην αλλαγή στάσης των σκληρών της Ευρωζώνης. 

Χθες πάντως η κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι θα φέρει την συμφωνία προς συζήτηση στην Βουλή και μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου επανέλαβε τις θέσεις της για τις μεταρρυθμίσεις. 

«Θα είναι μια λίστα με μεταρρυθμίσεις, η οποία δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. θα περιλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Δεν  πρέπει να επιβαρυνθεί η τσέπη του πολίτη, όχι για λόγους δημοτικότητας της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά για λόγους ορθολογισμού.

Αύξηση των εσόδων μπορεί να γίνει και χωρίς να επιβάλεις νέους φόρους» τόνισε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος στο μυαλό του και είναι τρόποι που θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην ξεζουμίσουμε τον ελληνικό λαό.»