Σήμερα τα κλιμάκια αξιολογούν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων

Σήμερα τα κλιμάκια αξιολογούν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Πολύ κοντά στο να υπάρξει μια  καλή απόφαση στο θέμα της ρευστότητας βρίσκεται η Ελληνική κυβέρνηση μετά και την δήλωση του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Νταινσελμπλουμ ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία των κινήσεων που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. 

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσουν τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα κάνουν την πρώτη εκτίμηση για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η  ελληνική κυβέρνηση προκείμενου να αποδεσμευθούν τα πρώτα χρήματα  για την Ελλάδα . 

Η δήλωση του προέδρου του Eurogroup μια μέρα μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ κάνει  πολλούς να πιστεύουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος έπαιξε το ρόλο της στην αλλαγή στάσης των σκληρών της Ευρωζώνης. 

Χθες πάντως η κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι θα φέρει την συμφωνία προς συζήτηση στην Βουλή και μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου επανέλαβε τις θέσεις της για τις μεταρρυθμίσεις. 

«Θα είναι μια λίστα με μεταρρυθμίσεις, η οποία δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. θα περιλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Δεν  πρέπει να επιβαρυνθεί η τσέπη του πολίτη, όχι για λόγους δημοτικότητας της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά για λόγους ορθολογισμού.

Αύξηση των εσόδων μπορεί να γίνει και χωρίς να επιβάλεις νέους φόρους» τόνισε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «Αυτό είναι που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος στο μυαλό του και είναι τρόποι που θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην ξεζουμίσουμε τον ελληνικό λαό.»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο