Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Μετά την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του και τη προσήλωση του πλέον στην εφαρμογή του μνημονίου στη ΝΔ χαράσσουν τη στρατηγική ώστε να το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακουστεί ξανά από τους πολίτες. Οι εκτιμήσεις των στενών συνεργατών του Σαμαρά είναι ότι από εδώ και πέρα η ΝΔ θα κερδίζει συνεχώς έδαφος και αυτό θα αποτυπωθεί σύντομα και στα δημοσκοπικά ευρήματα καθώς η νομοθετική ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση πλησιάζει. 

Οι επιτελείς της λεωφόρου αναζητούν τρόπους επανάκαμψης  και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η χώρα περνά στην  πιο δύσκολη διαπραγματευτική περίοδο η ΝΔ δείχνει μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο που να ικανοποιεί τους πολίτες αλλά και εμπνέει σιγουριά, σταθερότητα και ασφάλεια.  

Το ζήτημα έχει ήδη γίνει αντικείμενο δύο συσκέψεων παρουσία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ζήτησε <<να μην χαθεί άλλος χρόνος >>.Στις συσκέψεις αυτές συζητήθηκαν τα κύρια θέματα όπου η ΝΔ θα σκληρύνει την στάση της απέναντι στην κυβέρνηση ενώ αποφασίστηκε η επάνοδος του Αντώνη Σαμαρά μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες. 

Βασικό πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης θα είναι τις επόμενες ημέρες η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η κυβέρνηση . Στη ΝΔ εκτιμούν ότι το μεταρρυθμιστικό πακέτο της κυβέρνησης δεν θα γίνει αποδεκτό από το Γιούρογκρουπ εάν δεν είναι απολύτως κοστολογημένο και επιμένουν στην άποψη ότι αυτό θα προκαλέσει «σφοδρό πλήγμα» στην οικονομία που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πιστωτικό γεγονός. 

Στην αποδόμηση του κυβερνητικού μεταρρυθμιστικού πακέτου θα συμμετάσχει με δημόσιες παρεμβάσεις του εκτός από τους αρμόδιους τομεάρχες και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς

Παράλληλα στο στόχαστρο της ΝΔ έχουν μπεί και επίσημα , όπως έχει αποκαλύψει εδώ και ημέρες το newpost , η πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με δεδομένο ότι το πεδίο αντιπαράθεσης για τις επόμενες εβδομάδες οριοθετείται σε αυτό το πλαίσιο στη ΝΔ αποφάσισαν να «βγάλουν μπροστά» τον Αντώνη Σαμαρά .Ο πρόεδρος του κόμματος παίρνει πάνω του τα θέματα της οικονομίας και προετοιμάζεται για δύο τουλάχιστον ομιλίες στην βουλή αλλά και παρεμβάσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες. 

Η αρχή αυτής της τακτικής έγινε με την δήλωσή του για την περιβόητη επιστολή Τσίπρα προς την Άγκελα Μέρκελ και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες τηλεοπτικές δηλώσεις για το μεταρρυθμιστικό πακέτο που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά. 

Δύο ακόμη αποφάσεις που ελήφθησαν στις συσκέψεις της λεωφόρου Συγγρού είναι η έναρξη των περιοδειών των στελεχών που απαρτίζουν το 15 μελές νέο όργανο της ΝΔ αλλά και η δημιουργία τηλεοπτικών σπότ . Γι αυτά τα σπότ μάλιστα υπάρχει και παρασκήνιο αφού η ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να απαρτίζονται μόνο από δηλώσεις και ατάκες του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών της κυβέρνησης προεκλογικά και τώρα.