«Η Δικαιοσύνη στην Γερμανία είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Κριστιάνε Βιρτς.

Απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε τη συνδρομή των γερμανικών αρχών για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της Siemens, η Βιρτς δήλωσε:

Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την ελληνική πλευρά και εμπίπτουν στους κανόνες και τα κριτήρια της δικαστικής συνδρομής, τότε βεβαίως θα εξεταστούν και θα ανταποκριθούμε - εάν εμπίπτουν στους κανόνες», ανέφερε η Κριστιάνε Βιρτς και διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή οι έρευνες τρέχουν. 

«Υπάρχουν τυπικές διαδικασίες για την δικαστική συνδρομή μεταξύ κρατών, άρα υπάρχουν και συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε η κυρία Βιρτς, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, επισήμανε: «Και σε ό,τι αφορά τα αιτήματα έκδοσης υπάρχουν κανόνες που ορίζονται από το νόμο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω σε λεπτομέρειες αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα έκδοσης. Αλλά εάν υπάρχει, τότε πρέπει να αποφασιστεί σύμφωνα με τα νομικά κριτήρια».

TAGS