Η Ελλάδα απέχει πολύ ακόμα από το τέλος του «μαραθωνίου» της διαδικασίας μεταρρύθμισης, τόνισε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν.

Ο Βάιντμαν πρόσθεσε ακόμη ότι θα ήταν «τραγικό» αν η Αθήνα εγκαταλείψει την οικονομική προσαρμογή που έχει ήδη κάνει μέχρι τώρα.

«Ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ελλάδα έδειξε πως η κρίση της ευρωζώνης δυστυχώς δεν έχει ξεπεραστεί», επεσήμανε σε ομιλία του στο Μόναχο.

«Αυτοί που κατηγορούν την ΕΚΤ και την ευρωπαϊκή πολιτική για την οικονομική αδυναμία στις χώρες της κρίσης μπλέκουν τις αιτίες με τα αποτελέσματα» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως τα μέτρα μεταρρύθμισης έχουν αρχίσει να αποδίδουν στις χώρες αυτές.

«Ως εκ τούτου, θα ήταν τραγικό αν η Ελλάδα εγκατέλειπε τη διαδικασία προσαρμογή της τώρα και να χάσει αυτά που έχουν επιτευχθεί», είπε.

«Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η διαδικασία οικονομικής προσαρμογής είναι περισσότερο μαραθώνιος παρά σπριντ. Το δεύτερο μισό είναι γνωστό πως είναι το δυσκολότερο κομμάτι του μαραθωνίου, και η γραμμή τερματισμού εξακολουθεί να απέχει πολύ», κατέληξε ο επικεφαλής