current views are: 6

26 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:31

Σαμαράς: Αυτή είναι η συμφωνία της κυβέρνησης για επέκταση μνημονίου (Βίντεο)

Τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης​ έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντώνης Σαμαράς. 

Δημοσίευση 11:31’
αρθρο-newpost

Τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης​ έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντώνης Σαμαράς. 

Τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για την παράταση της δανειακής σύμβασης έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, η σύμβαση που υπέγραψε η παρούσα κυβέρνηση είναι τροποποίηση της προηγούμενης κύριας σύμβασης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης» τόνισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα ψέματα προς τον ελληνικό λαό, τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου και δημοσιοποίησε τη συμφωνία που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά:

Η κυβέρνηση επί ενάμισι μήνα, δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε, γιατί φοβάται την ψηφοφορία στην Βουλή, τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ, αλλά κυρίως γιατί δεν θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Εμείς δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο για να δει και να καταλάβει ο κάθε Έλληνας πολίτης. Η σύμβαση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες, όπως είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, για να πάρει παράταση δύο μήνες. Και οι δύο συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο. Άρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε. Η δική μας κυβέρνηση όμως, την τελείωνε και μαζί και το μνημόνιο. Η νέα επέκταση της σύμβασης σημαίνει και επέκταση του μνημονίου. Το ότι το μνημόνιο επεκτείνεται, επιβεβαιώνεται και από την υπόλοιπη τρόικα, από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ας μην μας πουν ότι δεν ξέρουν κι εκείνοι να διαβάζουν τα κείμενα.

Τα δύο κείμενα είναι πανομοιότυπα, εκτός από ένα σημείο, εκείνο που περιλαμβάνει την επιστροφή των 10,2 δισεκατομμυρίων. Είναι από αυτά τα χρήματα που ζητά πίσω το 1,2 δισ. ευρώ, που κακώς επέστρεψε η κυβέρνηση, για να καλύψει ταμειακές ανάγκες.

Μέχρι πριν από έναν μήνα, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι δεν χρειάζεται την δόση των 7,2 δισ. ευρώ, ενώ τώρα αγωνιά να εκταμιεύσει οποιοδήποτε ποσό για να περιορίσει την εσωτερική στάση πληρωμών.

Και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά είναι μέρος της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης που έκανε η κυβέρνηση:

«Δημιουργική ασάφεια σημαίνει ψέματα μέσα στη χώρα. Ας σταματήσει τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις και ας εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου, γιατί κάθε μέρα που περνά η οικονομία καταρρέει και ο λογαριασμός για την κοινωνία αυξάνεται» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο των δύο επικαιροποιημένων Συμβάσεων είναι πανομοιότυπο.

Έγγραφα:

Η επέκταση της δανειακής σύμβασης

Η Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής διευκόλυνσης και η άρρηκτη σύνδεσή της με το Μνημόνιο

Η επιστολή του ΔΝΤ στον πρόεδρο του Eurogroup

Η επιστολή της ΕΚΤ στον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Το ΦΕΚ για την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης και τη συμφωνία που υπέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης

συνέχεια ΦΕΚ

 


σχετικα αρθρα