Τη δέσμευση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από το σκάνδαλο της Siemens επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πολιτικά, ηθικά και νομικά να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της  Siemens» ανέφερε και πρόσθεσε: «Στην προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, o οποίος εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο, δεν ζήτησε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας για το εν λόγω θέμα». 

Και τονίζει ο κ. Βαρουφάκης: 

Εν πάση περιπτώσει, ο προσανατολισμός του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης αποκατάσταση της οικονομικής και ηθικής ζημιάς που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει η δικαστική συνδρομή των γερμανικών αρχών για τα πεπραγμένα της Siemens στη χώρα μας. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών απάντησε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. «Τι ακριβώς μας λένε, ότι δεν ήξερε ο εκπρόσωπος του κράτους να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον; Ή μήπως ομολογούν, ότι όσα έλεγαν μέχρι τώρα ήταν λόγια του αέρα;» σχολίασε.