Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Βρετανίας Τζον Κίτμερ

Σχετικά με το ζήτημα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως θα επανεξεταστεί, και σημείωσε ότι επί του παρόντος ο Οργανισμός παρέχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιάρθρωση του δημοσίου και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες, και έδωσε έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών, ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρέσβης παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.

Ο κ. Κίτμερ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές τόσο στους παραπάνω τομείς, όσο και στον τομέα της ενέργειας.