Σταθάκης: Δεν θα προχωρήσουμε σε νέες ιδιωτικοποιήσεις

Σταθάκης: Δεν θα προχωρήσουμε σε νέες ιδιωτικοποιήσεις

Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Βρετανίας Τζον Κίτμερ

Σχετικά με το ζήτημα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως θα επανεξεταστεί, και σημείωσε ότι επί του παρόντος ο Οργανισμός παρέχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιάρθρωση του δημοσίου και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέλυσε τις βασικές προτεραιότητες, και έδωσε έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.

Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών, ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρέσβης παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών.

Ο κ. Κίτμερ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές τόσο στους παραπάνω τομείς, όσο και στον τομέα της ενέργειας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο