current views are: 2

27 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:06

Ο Τσίπρας αναλαμβάνει δράση για την αποφυγή του κακού σεναρίου

Το κακό σενάριο να επιστραφεί δηλαδή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση  από τους θεσμούς προσπαθεί να  αποφύγει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 05:06’
αρθρο-newpost

Το κακό σενάριο να επιστραφεί δηλαδή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση  από τους θεσμούς προσπαθεί να  αποφύγει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου

Το κακό σενάριο να επιστραφεί δηλαδή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση από τους θεσμούς προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να τους ενημερώσει για τον κατάλογο με τις ελληνικές  προτάσεις. 

Μετά τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες και με την Κριστίν Λαγκαρντ και την ενημέρωσε για το κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που έχει διαμορφώσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αναλύοντας της το σκεπτικό των προτάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής του ΔΝΤ έδωσε μεγάλη σημασία στα φορολογικά θέματα και στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αντιμετώπιση των ολιγαρχών καθώς και στην πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει πάντως να εμφανίζεται αισιόδοξο για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και περιμένει να οριστεί η συνεδρίαση του Eurogroup αφού τα στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι η λίστα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των εταίρων. Διευκρινίζουν ωστόσο ότι δεν υπάρχουν μέτρα υφεσιακού χαρακτήρα τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προσκόμματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η λίστα που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό εθνικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης» έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος  ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά ότι η κυβέρνηση υπέγραψε νέο μνημόνιο επισήμαινε, « Ο κ. Σαμαράς στην ουσία κάνει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια όταν έφτασαν στην Αθήνα. Παρά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου –που δεν μιλάει για ολοκλήρωση του «τρέχοντος προγράμματος»- ο κ. Σαμαράς και τα τεχνικά κλιμάκια θεωρούσαν πως στις 25 Ιανουαρίου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα. Γι’ αυτό ακριβώς ο Πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκλήθηκε η «επταμερής συνάντηση» στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Για να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της απόφασης 20ης Φεβρουαρίου. Και αυτό ακριβώς έγινε.»


σχετικα αρθρα