Επίθεση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» στην κυβέρνηση.

«Επειδή ο βιασμός της αλήθειας έχει όρια, επαναλαμβάνουμε ότι η τροποποίηση/ παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» που υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής, υπογράφτηκε ούτως ή άλλως παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, γιατί  δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού.  Εδώ δεν έχουμε μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Όπως προσθέρτει, «Υπάρχει όμως κάτι ακόμη σοβαρότερο. Ο υπουργός οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δις ευρώ του ΤΧΣ και μετά να τρέχει και να παρακαλάει να του δώσουν πίσω το 1,2 δις, ενώ η διοίκηση του ΤΧΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή της   ότι καλώς επιστράφηκαν και τα 11 δις σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20.2.

Όμως γιατί ανακαλύπτουν κάποιοι σήμερα την πυρίτιδα; Όλα αυτά τα έχουμε πει αναλυτικά, διανέμοντας και τα σχετικά έγγραφα ήδη από τις 18.2, ημέρα της συνάντησης των κκ Τσίπρα και Βενιζέλου, ενόψει της συμφωνίας του Eurogroup της 20.2. Τα ίδια έγγραφα κατατέθηκαν ξανά στη Βουλή από τον κ. Βενιζέλο στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής  20.3. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Δυστυχώς ναι και μάλιστα κατά κυριολεξία».

TAGS