Στις συσκέψεις των κυβερνητικών στελεχών αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal τονίζοντας πως η Αθήνα επισπεύδει τη σύνταξη της λίστας, με μεταρρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τους πιστωτές και θα διασφαλίζουν την χρηματοδοτική βοήθεια που χρειάζεται η χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα χθες Πέμπτη κυβερνητικά στελέχη είχαν συσκέψεις προκειμένου να διαμορφώσουν με λεπτομέρειες τις νέες οικονομικές πολιτικές, έχοντας ως στόχο την κατάθεση μίας λίστας με μεταρρυθμίσεις το αργότερο έως τη Δευτέρα.

«Η Ελλάδα ελπίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να συνεδριάσουν και να εγκρίνουν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ακόμη και την ερχόμενη Τετάρτη», σημειώνει η εφημερίδα. 

Επίσης αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν στην εφημερίδα, ωστόσο, ότι η έγκριση για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης μπορεί να μη συνεδριάσουν πριν από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τον χρόνο που θα πάρει η διαπραγμάτευση για τις πολιτικές. «Θα ανέμενα κάποια μπρος πίσω» μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, είπε χαρακτηριστικά ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρεται στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης λέγοντας πως από την ώρα που θα εγκριθούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή τουλάχιστον ένα μέρος τους για να λάβει πρόσθετα κεφάλαια. Η χώρα πρέπει να πληρώσει περίπου 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα, ενώ στη συνέχεια πρέπει να αποπληρώσει στις 9 Απριλίου σχεδόν 450 εκατ. ευρώ για δάνειο που πήρε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και στα μέσα Απριλίου πρέπει να αποπληρώσει 2,4 δισ. ευρώ εντόκων γραμματίων που λήγουν.