Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Δύο ώρες κράτησε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, που χαράσσει την πολιτική γραμμή του κόμματος. 

«Μας οδηγούν ολοταχώς σε νέο μνημόνιο. Προτεραιότητα για τη ΝΔ ειναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμάρας στη συνεδριαση του 15μελους Οργάνου, όπου έγινε ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, η οποία χαρακτηρίστηκε αρνητική για τους δυο πρώτους μήνες της κυβερνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χωρα.

Όπως τονίστηκε από τα στελέχη της ΝΔ, ρευστότητα, ασφυξία και η γενικότερη αβεβαιότητα που υπάρχει στο οικονομικό πεδίο, ειναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμη και για αυτό αμέσως μετα ο κ. Σαμαρας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Ανησυχία υπάρχει επίσης και για τις εξελίξεις στους τομείς της Παιδείας και της ασφαλείας του πολίτη.

Στη συζήτηση που χαρακτηρίζεται από πηγές της Λεωφόρου Συγγρου, «γόνιμη», αποφασίστηκε η ψήφιση της επέκτασης της δανειακής σύμβασης, ενώ για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ απέναντι στα μέτρα που θα φέρει η κυβερνηση η απόφαση θα ληφθεί, όταν αυτά γνωστοποιηθούν.

Από τη ΝΔ πάντως, επαναφέρουν το ζήτημα ότι θα πρέπει να έρθει η συμφωνία της επέκτασης της δανειακής στη Βουλή, όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και για ψήφιση, γιατί αλλιώς, όπως έλεγαν πηγές της Συγγρού, υποβαθμίζεται και το κοινοβούλιο, αλλά δεν υπάρχει και καμία δημοκρατική νομιμοποίηση αν δεν έρθει στο Κοινοβούλιο.

Η συνεδριαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα επαναλαμβάνεται με συλλογικότητα στις αποφάσεις, κάθε δύο εβδομάδες σε τακτικό επίπεδο, εκτός αν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα, όπως για την οικονομία την επόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα ο κ. Σαμαρας αναμένεται να μεταβεί στις Σκουριές για να μιλήσει από κοντά με τους εργαζομένους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, εκπροσώπους των οποίων είχε δεχθεί την προηγούμενη εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.