Νέα παρέμβαση για τον λογιστικό έλεγχο του ελληνικού χρέους και τη συνακόλουθη διαγραφή του επονείδιστου χρέους έκανε ο Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, επεσήμανε:

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού 472/2013 της Ε.Ε. τα κράτη μέλη της Ένωσης που υπόκεινται σε μνημόνιο διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημοσίων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε παρατυπία.

«Καθώς η Ελλάδα έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά λόγω των μνημονίων που εκτόξευσαν το χρέος στο 175% του ΑΕΠ καλούμε σήμερα ανήμερα της Εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου, την Ελληνική κυβέρνηση αξιοποιώντας τον Κανονισμό 472/2013 να διενεργήσει άμεσα λογιστικό έλεγχο του χρέους και να διαγράψει το επονείδιστο χρέος», πρόσθεσε ο κ. Μαριάς και κατέληξε:

«Άλλωστε όπως επισήμανε και ο κ. Γιούνκερ η υπερχρέωση της Ελλάδας οφείλεται σε παράνομες ενέργειες των εποπτικών αρχών της Ε.Ε. που αν και γνώριζαν ότι η Ελλάδα υπερδανείζεται κατά παράβαση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου να συνεχίζεται η απρόσκοπτη εξαγωγή γερμανικών και γαλλικών προϊόντων και βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ελλάδα.