«Άκρως ένδιαφερον» χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «λεφτά υπάρχουν».

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του πρώην πρωθυπουργού και εμπνευστή της φράσης «λεφτά υπάρχουν», αναφέρει:

Πράγματι, λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά θα χάνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που διοχετεύουν χρήματα σε γκρίζες διαδρομές, που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Όλα αυτά  δηλαδή, τα οποία ξεκινήσαμε και επιχειρήσαμε να εξαλείψουμε κατά την κυβέρνησή μας.

Και η ανακοίνωση προσθέτει:

Χαιρόμαστε λοιπόν που σήμερα ως αρχή τουλάχιστον υιοθετούν όσα προσπαθήσαμε και προωθήσαμε και τα οποία εάν στήριζαν όταν έπρεπε και δεν τα πολεμούσαν, θα φθάναμε σε μια λειτουργική δημοκρατία πολύ πιο σύντομα και σίγουρα.

«Το ερώτημα, λοιπόν, έρχεται αβίαστα: Γιατί τόσα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ  για μεταρρυθμίσεις; Γιατί εξαντλούνταν,  μαζί με πολλούς άλλους,  στην λασπολόγηση της αρχής μιας άκρως μεταρρυθμιστικής παραγράφου του Γιώργου Παπανδρέου; Και γιατί, έστω και τώρα, δεν βλέπουμε ένα σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση;», καταλήγει το κόμμα του κ. Παπανδρέου.