Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις δηλώσεις περί ρήξης, κατηγορώντας την παράλληλα πως είναι «στρατηγικά εγκλωβισμένη».

Ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ανευθυνότητα και «θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας», υπενθυμίζοντας πως το κόμμα είχε ζητήσει με ανακοίνωση του να τοποθετηθεί η κυβέρνηση απέναντι στις διάφορες δηλώσεις υπουργών που αφήνουν ανοικτό το σενάριο της ρήξης.

Χαρακτήρισε παράλληλα τη γραπτή θέση που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση «ανεύθυνη» και εκτίμησε πως το Μέγαρο Μαξίμου «θέτει ανοικτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος και μονομερούς διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αν οι εταίροι μας δεν καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε αν πιστεύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι διαμορφώνονται έτσι οι προϋποθέσεις για μία συμφωνία με τους εταίρους, αλλά και τι πραγματικά συζήτησε ο Πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ζημιώνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, άφησε αιχμές και για τα 11 δισεκατομμύρια του αποθεματικού του ΤΧΣ, τα οποία «έχασε η κυβέρνηση μέσα από τα χέρια της».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει καθαρή γραμμή και ότι είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη, ενώ καταλήγοντας την κάλεσε «να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει εντολή να μεταφέρει την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και να ακυρώσει τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού».