Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Απριλίου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στους Financial Times.

«Οποιεσδήποτε ανάγκες θα αποπληρωθούν στην ώρα τους, μισθοί, συντάξεις και επιδοτήσεις στο ΙΚΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας που διέψευσε ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να χρειαστεί να εκδώσει IOUs ύψους 1,7 δις. ευρώ για να καλύψει μέρος του «λογαριασμού».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι FT, ο κ. Μάρδας δεν μπόρεσε να δώσει διαβεβαιώσεις για την πληρωμή 450 εκατ. Ευρώ προς το ΔΝΤ που πρέπει να γίνει μέχρι τις 9 Απριλίου, κάτι που εποπτεύεται από ξεχωριστό τμήμα εντός του υπουργείου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, η κατάσταση στη συλλογή εσόδων άρχισε να βελτιώνεται. «Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις τον Ιανουάριο στην είσπραξη του ΦΠΑ και των φόρων περιουσίας λόγω των εκλογών. Ωστόσο καταφέραμε να αντισταθμίσουμε την έλλειψη εσόδων με περικοπές ύψους 1 δισ., σε αχρείαστες σπατάλες σε μία σειρά από υπουργεία» ανέφερε και συνέχισε:

«Τώρα η κατάσταση αλλάζει... Οι πολίτες άρχισαν να πληρώνουν εκ νέου τους φόρους τους τον Φεβρουάριο και βλέπουμε πολύ καλές ροές εσόδων και τον Μάρτιο».